La 1.500 de locuri de parcare la domiciliu atribuite orădenilor, anul acesta municipalitatea a primit doar 10 reclamaţii. Disciplinaţi, majoritatea şoferilor au înţeles să elibereze locurile pentru care vecinii lor plătesc 90 lei pe an.

Deşi puţine, plângerile au dat totuşi migrene conducerii Administraţiei Imobiliare Oradea, care închiriază locurile. În vreme ce orădenii cu abonamente reclamau că la întoarcerea de la serviciu şi-au găsit parcarea ocupată, poliţiştii locali se codeau să intervină, pe motiv că nu pot ridica maşini care nu încurcă circulaţia.

Dilema s-a lăsat cu scandal la nivelul conducerii celor două instituţii. Directorul AIO, Cristian Beltechi, i-a cerut personal directorului adjunct al Poliţiei Locale, Paul Kover, să-şi pună oamenii la treabă, în baza regulamentului aprobat de Consiliul Local.

Totuşi, a fost nevoie ca la sfârşitul săptămânii trecute juriştii Primăriei să împuternicească încă o dată Poliţia Locală, prin protocol scris, să se ocupe de eliberarea parcărilor rezervate. Pe principiul că morţii se acoperă cu pământ şi viii cu hârtii...