Bihorencele sunt invitate în întâia zi de primăvară la un târg caritabil unde se vor vinde rochii de mirese, rochii de seară şi accesorii. Toţi banii strânşi din vânzări vor fi donaţi în contul familiei lui Noel, un bebeluş de numai şase luni diagnosticat cu o boală gravă.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru micuţul Noel. "Dat fiind faptul că în grupurile de licitaţii pentru acest bebeluş au fost oferite mai multe rochii, ne-am gândit să le adunăm într-un singur loc", a explicat Renata Doca, voluntară în asociaţie.

Până acum, pentru târg s-au strâns peste 60 de articole de îmbrăcăminte, donate de femei din toată ţara, membre în grupurile de Facebook în care au loc licitaţii pentru băieţel. Târgul va avea loc pe 1 martie, la Sala Florica Ungur (fosta Casă de Cultură a Municipiului Oradea), între orele 10 şi 19. 

Noel Olyus are numai şase luni, iar anul trecut, în octombrie, a fost diagnosticat cu amitrofie spinală musculară tip 1, o boală genetică rară şi progresivă, ce duce la deces. El poate fi salvat dacă, până la vârsta de doi ani, primeşte un vaccin, Zolgensma. Problema este că tratamentul costă peste 2 milioane de dolari, bani pe care părinţii lui Noel nu îi au. Până acum, familia lui Noel a strâns circa 600.000 de dolari. 

Cei care doresc să ajute familia o pot face şi donând orice sumă de bani în conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Olyus Noel Robert: EUR: RO74BTRLEURCRT0527455101, HUF: RO87BTRLHUFCRT0527455101, RON: RO27BTRLRONCRT0527455101, COD SWIFT: BTRLRO22, PayPal: paypal.me/kicsinoelsma1.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul: "Două milioane de dolari"