Gurmanzi sau doar curioși, orădenii, dar nu numai, sunt așteptați la „Târg cu Sârg – mai bun, mai aproape, de la ai tăi”, miercuri, între orele 16-20, în Cetatea Oradea, corp L, spațiul Milessime.

Acolo, peste 20 de producători din Bihor vor aduce spre degustare și vânzare bunătăți de tot soiul: mezeluri, brânzeturi, pâine, zacuscă, gemuri și siropuri, legume și fructe, vin și pălincă.

Astfel, cei care calcă pragul târgului și caută produse locale vor avea posibilitatea să și cunoască producători locali care se străduiesc să ofere produse de bună calitate, să interacționeze cu aceștia, să înțeleagă importanța lor în dezvoltarea zonei, dar și a economiei naționale. Și, cum arată și numele evenimentului, vizitatorii pot cumpăra „mai bun, mai aproape, de la ai tăi”.

„Inițierea proiectului a avut la bază conștientizarea faptului că fără producători locali nu se poate vorbi de o dezvoltare sustenabilă a unei comunități, oricare ar fi ea; producătorii locali nu reușesc să se promoveze suficient, aspect care le afectează vânzările și dezvoltarea; consumatorii din Oradea și zona metropolitană nu au acces la produse locale de bună calitate; nu se poate discuta de identitate locală fără produse reprezentative pe baza cărora să se construiască identitatea”, transmit inițiatorii proiectului, Clubul Rotary Insignis Oradea.

În plus, la această ediție, va avea loc și o masă rotundă cu tema: Oportunități de colaborare între producătorii locali și sectorul HORECA din Bihor.

Intrarea la eveniment este gratuită. Detalii se pot obține pe pagina „Târg cu sârg – târg de producători locali din Bihor”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!