Bihorenii, în special tinerii, care au nevoie de un job sau care nu știu ce profesii li s-ar potrivi sunt așteptați, în 18 și 19 mai, la Oradea Arena, la Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră. 

De această dată, obiectivul principal al târgului este orientarea în carieră a tinerilor şi a celor interesaţi de dezvoltarea profesională prin "identificarea şi valorificarea competenţelor personale şi profesionale deţinute", se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Astfel, la târg vor putea participa inclusiv elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Programarea vizitei elevilor va fi pe intervale orare de timp, astfel încât evenimentul să se deruleze fără a crea aglomeraţie.

Pe lângă zonele dedicate firmelor care angajează, va fi amenajată şi o zonă unde elevii vor putea face teste de orientare în carieră şi de verificare a aptitudinilor pe calculator, în ambele cazuri primind rezultatele la faţa locului.

"Persoanele care vizitează târgul vor fi înregistrate, urmând ca după aceea să viziteze standurile expoziţionale ale şcolilor, universităţilor, furnizorilor de formare profesională, a instituţiilor publice şi a companiilor angajatoare. Vor putea participa și la workshopurile organizate de entităţile de specialitate cu scopul de a ajuta la orientarea lor în carieră", se arată în comunicat. 

Evenimentul este organizat de AJOFM în parteneriat cu Societatea de Binefacere "Don Orione" Oradea, Camera de Comerţ şi Industrie Békés, Oficiul Guvernamental Békés şi Fundaţia Judeţului Békés pentru Dezvoltarea Afacerilor, în cadrul proiectului "Reţea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării carierei profesionale din regiunea de graniţă - CAREER-ROHU 331". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!