Un grup de elevi de la Liceul Greco-Catolic organizează pe 6 şi 7 iunie, între orele 10 şi 21, în Parcul 1 Decembrie, un târg de obiecte donate pentru a-şi sprijini o colegă bolnavă.

Este vorba despre Denisa Ciornei, în vârstă de 13 ani, care a fost diagnosticată cu boala STILL şi virusul Epstein-Barr. "Situaţia materială a părinţilor este precară şi aceştia nu îi pot oferi în continuare decât foarte puţin pentru a-şi continua tratamentul", se arată într-un comunicat al iniţiatorilor.

Pe de o parte, elevii şi-au invitat colegii, profesori, precum şi alţi orădeni să doneze obiecte care să fie vândute în cadrul târgului, iar pe de altă parte aceştia aşteaptă cât mai mulţi cumpărători sâmbătă şi duminică în Parcul 1 Decembrie. La târg vor fi vândute obiecte precum tablouri, cărţi şi haine, între care un tricou cu care Claudiu Keseru a jucat la Nantes, donat de directorul Liceului Greco-Catolic, Alexandru Dragoş.

Evenimentul face parte din proiectul "Goleşte-ţi podul!", care urmăreşte mobilizarea orădenilor în vederea donării de obiecte pe care nu le mai folosesc, pentru a fi vândute, iar banii obţinuţi să fie utilizaţi în scopuri caritabile. În cadrul proiectului s-a mai organizat un târg de preparate culinare, destinat elevilor Liceului Greco-Catolic, prin care s-au strâns restul de bani necesari organizării târgului de obiecte, precizează organizatorii. Proiectul acesta este finanţat prin programul YouthBank Oradea, coordonat de Fundaţia Comunitară Oradea.