Mii de orădeni au trecut la sfârşit de săptămână prin Parcul Bălcescu, unde sâmbătă şi duminică s-a desfăşurat o nouă ediţie a Târgului de antichităţi, dar şi un Târg de pălincă.

La Oradea au sosit 27 de anticari din judeţe precum Bihor, Maramureş, dar şi din Ungaria, în timp ce Târgul pălincarilor, ajuns la cea de-a zecea ediţie în Parcul Bălcescu, a atras 10 producători, toţi din Bihor, din diferite zone, printre care Viişoara sau Ceica.

Pe lângă tarabele cu mititei, frigărui şi bere, organizatorii au instalat şi un parc de distracţii pentru copii. În plus, sâmbătă, pe scena amenajată au urcat grupurile Vivere şi Meda Music, iar duminică a fost ziua muzicii populare, cu ansamblul Auşana.

Apogeul târgului a fost atins duminică, zi în care, potrivit Floricăi Sălăjan, administratoarei parcului, aleile au fost umplute de circa 5.000 de bihoreni.

În timp ce o nouă ediţie a Târgului Pălincarilor se va desfăşura anul viitor pe vremea asta, următorul târg de antichităţi, spune organizatorul Liviu Purje, va fi organizat cel mai probabil în luna martie.