Pe 5 mai, la ora 10, începe prima ediţie a Târgului de Cariere organizată în Oradea. 40 de companii îi aşteaptă la standuri pe orădenii interesaţi de un loc de muncă, oferindu-le circa 850 de posturi în variate domenii.

"Ofertele se adresează tuturor categoriilor sociale, atât şomerii, cât şi cei deja angajaţi, atât cei experimentaţi, cât şi cei fără experienţă putându-şi găsi un loc de muncă potrivit cu profilul lor, indiferent de vârstă şi de specializare", anunţă organizatorii.

Târgul va rămâne deschis joi şi vineri între orele 10 şi 16 la Sala de Sport a Universităţii. "Printre angajatorii prezenţi la târg se numără companiile Aegon, Arabesque, Astra, ATP Exodus, Autoliv, Autonet, Carrefour, Celestica, Comau, Connect Group, Continental Hotels, D&C Auto, IT Services, IT Cluster, Masterplast, Omniasig, Plexus, RDS-RCS şi SHC", se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Târgului de Cariere.

Potrivit acestora, majoritatea ofertelor vin de la angajatori cu sediul central sau filiale în Oradea, dar şi candidaţii interesaţi de relocare în alte oraşe în ţară sau străinătate vor avea la dispoziţie o oferă de locuri de muncă.

La prima ediţie a Târgului de Cariere din Oradea vor participă şi companii de mediere şi plasare a forţei de muncă din România precum Adecco, GI Group, Lugera & Makler şi Student Travel, care vin cu posturi la mai multe companii angajatoare client.

"Cele mai multe oferte de la Târgul de Cariere vin din sfera comerţului, din cea a industriei şi din domeniul financiar. De asemenea, bine reprezentate sunt sectoarele IT şi cel al vânzărilor, cu posturi atât pentru calificaţi, cât şi pentru necalificaţi.

Candidaţilor li se mai recomandă să vină pregătiţi cu CV-uri şi să intre în discuţii cu angajatorii prezenţi la stand. Înainte de târgul efectiv, orădenii pot participa gratuit la trei seminarii de dezvoltare personală, susţinută de traineri experimentaţi în carieră şi în antreprenoriat. Cei mai activi dintre participanţii la cursuri vor pleca acasă cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de lei.

Seminariile au loc la Casa de Cultură a Studenţilor, de la 14 la 19, luni, marţi şi miercuri. Doritorii se pot înscrie pe site-ul organizatorilor: www.targuldecariere.info.

Târgul de Cariere este organizat în Oradea împreună cu AJOFM Bihor şi Universitatea din Oradea. Pentru prima dată, târgul a fost organizat la Cluj în 2006. Anul acesta, Târgul de Cariere sărbătoreşte un total de 30 de evenimente de recrutare la nivel naţional.