Programul Târgului de Crăciun din acest an vine cu un program de colinde special realizat de corurile celor mai importante  culte religioase din Oradea.

Pentru realizarea acestui program,  Visit Oradea a trimis o invitație episcopiilor Ortodoxe, Greco-Catolice, Romano-Catolice, Reformate din Oradea, cât și comunităților Penticostale și Baptiste, române și maghiare, din Oradea.

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 19:00, vor urca pe scena Târgului de Crăciun corurile comunităților religioase care au dat curs acestei invitații. Corurile prezente pe scenă sunt: Corul Diacon Nicolae Firu și corul liceului Ortodox Roman Ciorogariu” sub bagheta dirijorului Lakatos Ștefan Alexandru, Corul Liceului Greco-Catolic sub bagheta dnei. Țâmpu Nicoleta Emilia acompaniați de Beita Măriuca și Bolocan Ovidiu, Corul Mixt al Bisericii Baptiste Maghiare nr. 1 condus de dirijorul Andrei Székely acompaniament la pian de Zsolt Garai, Corul Mixt al Bisericii Penticostale Tabor, sub conducerea dirijoarei Ionoi Pereț Alexandra, pianist Popa Sergiu, Corul de Copii Sf. Cecilia a Catedralei Romano-Catolice din complexul baroc, acompaniat la pian de Bence Bela la pian și Sora Serafina la chitară, Corul Deo Gloria al bisericii Emanuel și Corul Mixt de Cameră al Universității Emanuel conduse de dirijorii Ovidiu Niculaș și Emanuel Bălăceanu. Fiecare cor va urca pe scena și va avea un moment de câte 10 minute, urmând ca la final grupurile reunite să interpreteze împreună un 4 colinde.

Invităm toți orădenii și turiștii să se bucure de acest moment special care își propune să sublinieze diversitatea culturală și religioasă a orașului nostru, cât și unitatea locuitorilor din Oradea.

FOCURI DE ARTIFICII ÎN NOAPTEA DINTRE ANI

La fel ca în fiecare an, și anul acesta Târgul de Crăciun Oradea se va încheia pe 31 Decembrie cu un spectaculos foc de artificii. Spre deosebire de anii trecuți, spectacolul de artificii va avea 5 locuri de tragere. Cele mai mari și spectaculoase vor fi amplasate pe malul Crișului Repede în stânga și dreapta podului Sf. Ladislau, cât și din 3 nacele ridicate la 9 m în zona bisericii Sf. Ladislau.

Pentru a ne bucura în condiții de siguranță de acest spectacol frumos, recomandăm publicului, pe care-l așteptăm în Piața Unirii, să se bucure de spectacol în zonele cu cea mai bună vizibilitate conform planului atașat.

Zonele cu cea mai buna vizibilitate pentru focurile de artificii sunt Piața Unirii începând cu zona dinspre stația de tramvai spre strada Traian Moșoiu și Piața Ferdinand. Recomandăm publicului să nu staționeze pe podul Sfântul Ladislau deoarece spectacolul va fi vizibil în plan vertical și deoarece există riscul, deși spectacolul pirotehnic a primit toate avizele legale, ca bucăți de carton sau mici scântei purtate de vânt să cadă și pe pod, chiar dacă artificiile vor fi direcționate astfel încât eventualele deșeuri să cadă în Crișul Repede.

De asemenea, rugăm publicul să nu vină cu mașinile până în Piața Unirii, deoarece acestea vor bloca traficul rutier și chiar accesul publicului.

*******************************

Pentru informații suplimentare, programul complet de activități și toate noutățile legate de eveniment, ne găsiți online pe:

- Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/oradeatargdecraciun/.
- Evenimentul dedicat: https://www.facebook.com/events/2212330229091937/.
- Instagram: https://www.instagram.com/oradeatargdecraciun/.
- E-mail: turism@oradea.ro

*********************************

Târgul de Crăciun din Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea și se desfășoară în Piața Unirii, în perioada 6 – 31 Decembrie.

Partener principal: Raiffeisen Bank.

Sprijinit de: Andromi, Auchan și Duval furniture.

Recomandat de: EuropaFm.