"Târgul de icoane, cruci şi cadouri handmade de Paşti", organizat de filiala locală a Uniunii Artiştilor Plastici în colaborare cu Cenaclul de la Bibliotecă, a fost vernisat joi de către conf. univ. dr. Dan Popescu şi Radu Tîrnovean, administratorul Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Oradea.

Deschiderea târgului a fost marcată de un recital de muzică preclasică şi poezie religioasă, oferit de violonistul Lucian Maliţa şi poeţii Lucian Scurtu, Mihai Vieru şi Ioana Negoescu.

Expoziţia este deschisă în perioada 18-21 aprilie, între orele 10 şi 18, la Galeria de Arte Vizuale din strada Republicii, unde zeci de artişti ai filialei Oradea a UAP, meşteri populari şi artizani îşi expun spre vânzare obiectele create.

"La târg, vizitatorii vor putea găsi icoane, cruci pictate sau sculptate şi tapiserii din materiale neconvenţionale, toate fiind create de artişti plastici profesionişti, membri ai UAP Oradea", au anunţat organizatorii.

Tot de la "Târgul de la Galerie" orădenii îşi vor putea achiziţiona cadouri handmade confecţionate de către artişti plastici, artizani şi meşteri populari.

"Va fi prezentată o gamă diversificată de obiecte de artă şi artizanale: felicitări de Paşti, ouă încondeiate, care se pot şi personaliza pe loc, cruciuliţe-pandantive, medalioane din ceramică sau alamă, brăţări din piele, traiste croşetate sau din piele, eşarfe din mătase naturală pictate manual, ii din bumbac sau in, mărgele, cercei, coliere, veste din piele, buchete şi aranjamente din flori naturale şi coşuleţe din hârtie", mai precizează reprezentanţii UAP Oradea.

Toate creaţiile sunt fie în serie mică, fie unicat.