În weekend-ul 4-5 iunie Primăria comunei Vadu Crişului organizează cea de-a 43-a ediţie a Târgului de la Vama Sării. "În vechi timpuri la Vadu Crişului se lua vama. Era o zonă de graniţă între Transilvania şi Paşalâcul Otoman şi pe aici se făcea comerţ cu sare care era transportată pe plută", spune Dorel Cosma, primarul din Vadu Crişului.

Sărbătoarea va începe sâmbăta cu refacerea momentului în care o plută ajungea pe Crişul Repede cu sare din ocnele transilvane şi va continua cu un spectacol pe scena de pe stadionul din localitate în care vor interpreta formaţia Amazon-Asz, Ansamblul Folcloric Romanian Folk Music Orchestra şi Vasile Coca.

Sărbătoarea continuă duminică cu un concurs de bogracs, iar de la prânz va începe defilarea formaţiilor artistice din zona Vadu Crişului, care vor participa apoi la un concurs organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Seara concertele vor fi susţinute de Karcagi Nagy Zoltan & Andy, Play & Win, Ellie White şi Fly Project.

La Târgul de la Vama Sării sunt invitaţi şi reprezentanţi ai comunelor maghiare înfrăţite cu Vadu Crişului, dar şi o delegaţie din Hajduszoboszlo, oraş alături de care Primăria Vadu Crişului are un proiect transfrontalier.