Pentru al patrulea an la rând, elevii bihoreni din gimnaziu au putut afla miercuri ce meserii vor învăţa dacă aleg cursurile şcolilor profesionale din judeţ.

Zece colegii şi licee tehnice au fost prezente la Târgul Meseriilor, organizat la Oradea Trade Center, prezentându-şi atât oferta de şcolarizare, adică specializările ce pot fi urmate acolo, cât şi cadrele didactice şi cei mai buni elevi.

De pildă, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi l-a adus la stand pe liceanul Emil Cuc, din clasa a XI-a, care recent a obţinut locul I la Olimpiada naţională de discipline tehnice, domeniul Construcţii, Instalaţii şi Lucrări Publice. "De 10 ani luăm premii la această olimpiadă", a explica profesoara Monica Gale, precizând că în 2014, un elev al colegiului a luat chiar 10 la etapa naţională a competiţiei.

Pe lângă că au aflat ce specializări au şcolile profesionale din Bihor, elevii vizitatori au putut vedea demonstraţii făcute de colegii lor mai mari. De pildă, fetele de la Colegiul Transilvania au coafat domnişoarele doritoare, iar liceenii de la Mihai Viteazul care se pregătesc să devină bucătari i-au servit pe trecători cu mâncăruri gătite de ei.

La târg au fost prezente şi câteva companii de producţie din Oradea, care le-au spus elevilor ce meserii se caută pe piaţa muncii.