Ne place sau nu, separarea deşeurilor face deja parte din viaţa noastră de câţiva ani. Ideea de bază este de a reduce cantitatea de deşeuri reziduale care ajunge sa fie depozitată şi a recicla sticla, PET-urile sau cartoanele produse în fiecare gospodărie. În acest fel, scădem factura de salubritate, limităm poluarea mediului şi ne aliniem la standardele Europei civilizate.

Plăteşti pentru cât arunci

Colectarea în mai multe fracţii a deşeurilor este un efort atât pentru beneficiari, cât şi pentru firmele de salubritate. Operatorul va aloca maşini mai multe, dar şi personal suplimentar pentru a face faţă numărului mai mare de ridicări. Asta înseamnă un serviciu mai scump, dar şi o calitate mai ridicată.

Cetăţenii au însă un instrument de control al facturii, prin care îi pot influenţa în mod direct valoarea. Colectarea separată corectă asigură reducerea facturii, prin sistemul de tarifare gândit de AVE Bihor pentru clienţii săi.

Le recomandăm cetăţenilor să evite risipa de alimente, să composteze deşeurile biodegradabile, să colecteze separat deşeurile reciclabile şi să nu depună pentru colectare alte tipuri de deşeuri decât cele reziduale în pubela neagră. Astfel, factura de salubritate scade substanţial.

Pentru toate categoriile de utilizatori colectarea se va face doar din recipientele înregistrate în evidenţa AVE BIHOR SRL. Nu vor fi colectate deşeurile depozitate lângă pubele sau în recipiente neînregistrate, cu excepţia sacilor preplătiţi care se pot achizitiona în cazul în care,ocazional cantitatea de deşeuri reziduale depăşeşte volumul recipientului.

 

(advertorial)