George Barbu, şeful Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, a fost numit, luni, în funcţia de director general provizoriu al companiei naţionale aeriene TAROM, primind un mandat de patru luni.

"Consiliul de Administraţie întrunit în şedinţă în data de 21.10.2019 a luat act de renunţarea dlui Valentin Gvinda la mandatul de director general provizoriu şi a desemnat în funcţia de director general provizoriu pe dl George Costin Barbu, pentru un mandat de 4 luni, în condiţiile OUG 109/2011. Dl George Costin Barbu a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în prezent, fiind absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic", se precizează în comunicatul transmis de TAROM.

George Barbu îl înlocuieşte pe Valentin Gvinda despre care presa a scris că n-a putut activa ca instructor între 2013 şi 2016, din cauza unor "practici neregulamentare sau a utilizării frauduloase a certificatului".

Gvinda ar fi inventat faptul că a examinat un pilot la Paris, numai că acesta era în Indonezia.

Valentin Gvinda, desemnat săptămâna trecută director general al Tarom după demiterea Mădălinei Mezei, a anunţat luni Consiliul de Administraţie că nu semnează contractul de mandat şi nu preia funcţia, au declarat pentru G4Media.ro surse din companie.

Gvinda şi-a motivat refuzul prin faptul că a analizat "situaţia generală a companiei".

Gvinda trebuia să fie al cincilea director al Tarom într-un singur an, o performanţă negativă pentru compania de stat care are 11 ani consecutivi de pierderi financiare, notează G4media.ro.

Mădălina Mezei fusese numită la şefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot de Cuc. Înainte de a prelua frâiele companiei de stat, aceasta a fost reprezentantul companiei la Bruxelles.

În scurtul său mandat, s-a vorbit despre o amplă restructurare a companiei aeriene de stat. Pe 19 septembrie TAROM a notificat sindicatele că urmează să restructureze peste 300 de locuri de muncă din zona administrativă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, avansa însă în urmă cu două luni şi o reformare a departamentului tehnic.

După cum se ştie, TAROM se află şi în mijlocul unui scandal după ce Mădălina Mezei a dezvăluit că ministrul Transporturilor i-a cerut să ţină avioane la sol în ziua moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.