Aeroportul Oradea a publicat, joi, pe site-ul propriu un comunicat al companiei Tarom, care anunţă că, din 15 decembrie, va pune în vânzare biletele pentru zborurile din Oradea către Milano (Bergamo) şi Barcelona (El Prat).

Aşadar, până la urmă destinaţia aleasă din Italia va fi tot Milano-Bergamo, spre care a zburat şi Ryanair, şi nu Roma (Fiumicino), aşa cum greşit a anunţat preşedintele CJ, Pásztor Sándor, săptămâna aceasta în timpul şedinţei Consiliului Judeţean.

Comunicatul cu titlul "Din 15 decembrie Tarom deschide Oradea către noi destinaţii" arată că operarea efectivă a zborurilor va începe din 25 martie 2019. "Principalul motiv pentru care operarea efectivă a curselor începe din martie anul viitor este procedura de obţinere a sloturilor de zbor pe cele două noi rute", se explică Tarom.

Aşadar, motivul este legat de probleme operaţionale, mai exact de aprobarea sloturilor de către aeroporturile Milano-Bergamo şi El Prat şi nu de "declaraţiile politicianiste" şi "articolele cu iz negativ" pe tema operării zborurilor Tarom din Oradea, aşa cum a susţinut, miercuri seara, într-un aşa-zis comunicat, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, Adrian Simon.

Pe de altă parte, reprezentanţii Tarom mai transmis că sunt "conştienţi de nevoia constantă de a călători rapid şi în siguranţă, exprimată de bihorenii care au creat veritabile comunităţi locale în Milano şi Barcelona" şi că "deschiderea celor două curse regulate TAROM este un răspuns onest la această nevoie".

Compania aeriană naţională va opera de două ori pe săptămână atât zborurile spre Milano cât şi cele spre Barcelona.

Numărul minim de locuri disponibile/cursă este de 120. În preţurile biletelor Tarom sunt incluse transportarea bagajelor de cală (23 kg) şi a bagajelor de mână (10 kg), servicii la bord şi operaţiuni de check-in la aeroport.

În acelaşi comunicat, operatorul aerian transmite mulţumiri Consiliului Judeţean Bihor "pentru sprijin". "Apreciem eforturile constante şi profesioniste de promovare a Regiunii Bihor şi totodată ne exprimăm încrederea într-un proiect de colaborare solid, pe termen lung", se mai arată în comunicat.

Citește și: Zborurile externe Tarom vor începe abia din primăvară! Consiliul Județean Bihor dă vina pe "declarațiile politicianiste" şi pe "articolele cu iz negativ"