La o zi după ce încerca să convingă orădenii că preţuri de 200-300 de euro sunt rezonabile pentru traseul Oradea - Bucureşti şi retur, compania Tarom a anunţat, miercuri, lansarea unor noi curse pe relaţia Bucureşti - Baia Mare, la preţuri de 69 euro dus-întors. Parcă este o invitaţie adresată orădenilor de a se deplasa în Capitală decolând din orice alt oraş decât Oradea.

"Din 19 aprilie avem şi mai multe zboruri spre Baia Mare! Introducem o nouă frecvenţă vinerea. Tarifele încep de la 69 euro pentru un bilet dus-întors, iar bagajul de mână, bagajul de cală, cateringul la bord şi check-in-ul sunt incluse. Vă rugăm să rezervaţi folosind aplicaţia #TAROM sau site-ul nostru", au scris reprezentanţii companiei naţionale aeriene pe pagina oficială de Facebook.

Astfel, pe Aeroportul din Baia Mare vor fi operate în fiecare zi, de luni până vineri, zboruri spre Capitală, fiind vorba în total de 6 frecvenţe. Pe Aeroportul din Oradea, Tarom operează de luni până vineri, plus o cursă duminica, fiind vorba în total de 12 frecvenţe.

După cum BIHOREANUL a relatat, primarul Ilie Bolojan a criticat conducerea Aeroportului Oradea pentru lipsa zborurilor de la Oradea şi creşterea sensibilă a preţurilor de către Tarom, de când a rămas singurul operator, după retragerea Blue Air, pe ruta de Bucureşti. Edilul a făcut o comparaţie elocventă, arătând cum, în aceeaşi zi de 16 aprilie, din Cluj Napoca şi Timişoara, se zboară la mai puţin de jumătate de preţ decât din Oradea.

După ce în cursul zilei de marţi a transmis presei orădene două comunicate de tip replică, ambele conţinând informaţii nerelevante, ba chiar mincinoase, la solicitarea BIHOREANULUI de a prezenta scuze jurnaliştilor pentru că le-a făcut morală nejustificat, responsabilii de comunicare ai companiei aeriane naţionale s-au scufundat într-o tăcere absolută. Asta, până la anunţul de miercuri legat de zborurile de Baia Mare...

Deşi reclama Tarom vorbeşte despre preţuri de la 69 euro dus întors, un loc pe primul zbor de vineri de la Baia Mare la Bucureşti, programat pe 19 aprilie, poate fi cumpărat, miercuri, pe aplicaţia companiei, cu 57 euro. Dacă pasagerii vor să se întoarcă în ziua de luni, ei vor plăti încă 67 euro. Aşadar, în total, cursa dus întors costă 124 euro.

Oricum, tot mai ieftin decât orădenii! Cei care vor să cumpere, miercuri, un bilet dus-întors Oradea - Bucureşti pentru aceeaşi perioadă - adică plecare în 19 aprilie şi întoarcere în 22 aprilie - trebuie să plătească 275 euro.

În schimb, o cursă cu plecare în 10 mai şi întoarcere pe 13 mai de la Baia Mare costă aproape 130 euro. Pentru acelaşi interval, de la Oradea se puteau cumpăra miercuri bilete cu 120 euro.

Anunţul Tarom:

Citeşte şi:

Bolojan se repetă: Consiliul Judeţean să coopereze cu Primăria pentru dezvoltarea Aeroportului! TAROM a dublat preţurile pe ruta Bucureşti - Oradea

Reprezentanţii Aeroportului Oradea şi ai Tarom îl acuză pe Bolojan de minciună... cu minciuni

Bolojan zboară din Timişoara: "Din Oradea m-ar fi costat 1.050 lei"