Un orădean de 41 de ani şi fiul acestuia în vârstă de 15 ani au fost aproape să devină victime sigure ale curenţilor puternici din Crişul Repede, în zona Silvaş.

Se pare că băiatul se scălda în râu, iar tatăl era pe mal, când minorul a fost tras în apă de curenţii din apă. Tatăl său s-a urcat într-o barcă gonflabilă şi a încercat să-l salveze, dar curenţii i-au răsturnat barca. Ambii au reuşit să se menţină la suprafaţa apei, însă n-au putut să înoate împotriva curenţilor, la mal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, lt. Camelia Roşca, chemaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112, pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit cu un echipaj de căutare-salvare de la înec şi cu unul de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD.

Nici pentru salvatori misiunea nu a fost uşoară, dar au reuşit să-i aducă pe cei doi teferi la mal.

Potrivit datelor Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, tronsonul din aval de Uzina de Apă Oradea, adică din zona Silvaş, este unul pe care orădenii ar trebui să-l evite când vine vorba de scăldat, la fel ca şi porţiunea din aval de Priza de Apă. De asemenea, copiii nu trebuie lăsaţi să se scalde nesupravegheaţi, iar pentru siguranţa lor e indicat să poarte veste de salvare.