Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea a organizat în premieră un campionat de fotbal destinat părinţilor elevilor din clasele primare ale şcolii. În campionat s-au înscris opt echipe provenite din tot atâtea clase şi formate în exclusivitate din tăticii elevilor.

"Scopul a fost de a arăta copiilor o modalitate prin care pot practica exerciţii fizice în afara orelor de şcoală, de a le prezenta un exemplu de fair-play în sport şi de a-i învăţa că sportul uneşte, nu dezbină", a declarat vineri pentru BIHOREANUL directorul şcolii, Andrei Cristea.

Finala campionatului a avut loc joi seară, pe terenul sintetic de lângă Palatul Copiilor. Cele opt echipe au jucat în două grupe, iar în semifinală a ajuns echipele claselor a III-a A care a jucat cu cea a clasei a IV-a şi I A care a jucat cu I B. "Finala s-a jucat între tăticii din clasele a IV-a şi I B, iar cei din a patra au câştigat", a precizat Cristea.

Tăticii au fost răsplătiţi cu o statuetă reprezentând un bust de fotbalist. "Cel mai mult i-a încântat că părinţii s-au cunoscut între ei şi cu noi mai bine", a mai spus directorul şcolii, care dă asigurări că şi anul viitor va exista o ediţie a acestui campionat, ba chiar există posibilitatea să fie extins la clasele de gimnaziu.

Campionatul de fotbal a făcut parte dintr-un proiect mai amplu derulat de şcoală, "ABC-ul Sănătăţii", prin care elevii sunt învăţaţi să-şi menţină sănătatea făcând mişcare şi consumând alimente naturale. În cadrul aceluiaşi proiect, miercuri elevii şcolii se vor întâlni cu diferiţi atleţi orădeni medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale, pentru a afla că performanţa sportivă se obţine cu sacrificii.