Dacă nu vor să aştepte un an pentru ridicarea actelor de studii, absolvenţii Universităţii din Oradea vor putea plăti o taxă de urgenţă.

La propunerea Consiliului de Administraţie al Universităţii, senatorii instituţiei au aprobat, în şedinţa din această săptămână, instituirea unei taxe de 200 de lei pentru absolvenţii care vor să îşi obţină diploma şi suplimentul de diplomă în cel mult şapte zile lucrătoare de la data solicitării. Conform legislaţiei, aceste documente pot fi eliberate în termen de 12 luni de la finalizarea studiilor.

În aceeaşi şedinţă, senatorii au aprobat ca şi în acest an studenţii orădeni din anii terminali să aibă dreptul, contra cost, la o a treia examinare la examenele promovate.

Totodată, senatorii Universităţii au decis desfiinţarea a trei programe de masterat fără trecere printre studenţi. Astfel, dispar din oferta Universităţii masteratele "Tehnologia Informaţiei şi Multimedia" (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei), "Integrare europeană", "Istoria relaţiilor internaţionale la începutul secolului XXI" şi "Studii euroregionale şi relaţii transfrontaliere" (toate trei de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării).

Pe de altă parte, în şedina de luni, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe, conducerea Universităţii a decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Kenneth Thomas Victor Grattan, membru al Academiei Regale din Londra. Profesorul este o personalitate marcantă a fizicii contemporane, cu realizări în studiul laserilor şi a senzorilor optici, fiind socotit un adevărat deschizător de drum în organizarea cercetării fundamentale în acest domeniu tehnologic.