Cornel Antal a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, printr-o hotărâre luată de Senatul Universităţii, studenţii care repetă anul nu mai trebuie să achite taxa de 150 de lei. „Am discutat în Senat şi am convenit că nu este nevoie ca studenţii care repetă anul să plătească taxa, deoarece oricum ei plătesc taxa de şcolarizare încă o dată", a spus rectorul Cornel Antal.

Studenţii care au achitat deja această taxă pentru acest an universitar vor primi banii înapoi. În această situaţie se află câteva sute de studenţi care nu au reuşit să acumuleze creditele necesare promovării în anul următor. Rectorul a mai spus că există şi alte aspecte ale regulamentelor din cadrul Universităţii Oradea care ar trebui rectificate, acest lucru urmând să se întâmple în ianuarie, când Senatul va face o rectificare generală.

Taxa de 150 de lei pentru reluarea studiilor a fost practicată începând cu anul 2006.

În aceeaşi conferinţă de presă, Antal a anunţat că lista diplomelor false anulate de Universitatea Oradea urmează să fie publicată, peste câteva zile, în Monitorul Oficial. În acelaşi timp, ancheta DNA în acest caz continuă.