Cu încasări de 19,3 milioane lei pe an, parcările cu plată sunt una dintre cele mai bune afaceri ale municipalităţii orădene. Şi nici nu ar avea cum fi altfel. Pentru fiecare petec de asfalt din zonele aglomerate ale Oradiei, administraţia locală a trasat dungi albe sau galbene pentru a putea taxa staţionarea maşinilor. Mai nou, însă, Primăria a inventat şi taxarea pe timp de noapte.

Deşi regulamentul de parcări şi orarul afişat arată că parcarea în curtea Primăriei se plăteşte doar între orele 8-18, de anul acesta municipalitatea pune la plată toţi imprudenţii. Orădenii care parchează seara după ora 18 în curtea Primăriei pentru a participa la o conferinţă sau o lansare de carte se trezesc, când vor să iasă din curte, că barierele sunt lăsate.

Eliberarea maşinilor din "arestul" Primăriei costă 3 lei pentru staţionarea până la o oră, 10 lei pentru un interval de până la două ore şi 30 lei peste acest interval. Să se înveţe minte oamenii că în Primărie nu se intră fără bani şi nu se iese cu ei...