Din toamnă, cursurile la unele facultăţi orădene vor fi mai scumpe. La propunerea decanilor, senatorii Universităţii au aprobat, în şedinţa de luni, mai multe măriri de taxe, cea mai mare de 300 lei.

La studii de licenţă, cele trei facultăţi inginereşti, de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Inginerie Energetică şi Management Industrial şi de Inginerie Managerială şi Tehnologică, au decis să scumpească taxa cu câte 100 lei pentru fiecare an de studiu şi la toate specializările.

La facultăţile de Istorie şi de Ştiinţe, studenţii din anul I de la fiecare specializare vor plăti cu 200 lei mai mult decât colegii lor mai mari, în timp ce la Ştiinţe Socio-Umane s-a mărit taxa la specializările Psihopedagogie specială, respectiv Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, cu câte 300 lei. Toate aceste facultăţi au aplicat scumpiri similare şi pentru studiile de masterat.

"Deşi au fost aprobate aceste majorări, la Universitatea din Oradea, din câte mi-au spus colegii, taxele rămân sub nivelul de la Cluj Napoca sau Timişoara", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, cancelarul Senatului universitar, Daniel Paşca.

Scumpirile vor intra în vigoare din anul universitar 2017-2018.