Cu un an întreg în faţă, unii orădeni şi-ar putea face planuri pentru case. Fie că vor construi sau îşi vor renova locuinţele, vor avea nevoie şi de RER Vest. Deşeurile rezultate în urma construcţiilor trebuie să ajungă la locul lor...

Operatorul de salubritate le explică tuturor locuitorilor oraşului cum pot scăpa legal şi corect de moloz şi de alte resturi din construcţii. 

Soluţia anti-amendă

RER Vest, în calitate de operator delegat al serviciului de salubrizare în Oradea, pune la dispoziţia clienţilor săi o serie de servicii de colectare deşeuri, printre care se numără şi cel de colectare a deşeurilor din construcţii şi demolări.

"Dacă îţi construieşti, renovezi sau remodelezi casa sau apartamentul, rămâi cu moloz. Toate deşeurile generate din renovare pot fi depozitate în siguranţă, fără teama de a fi amendat sau de a polua mediul, printr-un simplu drum la sediul RER Vest, la Biroul Contracte din strada Tudor Vladimirescu nr. 79, sau punctul de lucru din cadrul Primăriei Oradea, Biroul nr. 6", transmite compania de salubritate. 

Orice lucrare de construcţii care necesită o autorizaţie din partea Primăriei are nevoie şi de un contract de salubritate, iar cetăţenii trebuie să fie pregătiţi ca, înainte de a avea acasă containerul pentru moloz, să plătească pentru deşeurile pe care le vor genera.

Cât ne costă?

Înainte de semnarea contractului, angajaţii RER Vest de la Biroul Contracte se asigură că titularul de contract înţelege că nu va putea amesteca deşeurile, de pildă betonul cu sticla sau cu materialul lemnos, pentru că şi tarifele de predare a acestor resturi la depozitul ecologic Eco Bihor sunt diferite. 

"După declararea tipului de deşeuri, clientul poate alege din containere de diferite dimensiuni: 4,5 metri cubi, 7,8 metri cubi sau 13,5 metri cubi. La încheierea contractului, va plăti suma aferentă", a transmis RER Vest. Costurile sunt de 213 lei, 285 lei, respectiv 587 lei. 

Cu 48 de ore înainte de a avea nevoie de container, clientul va cere, telefonic, amplasarea acestuia. Apoi, va avea la dispoziţie alte 48 de ore, timp în care va putea depozita în el saci cu faianţă, beton şi alte deşeuri de la reamenajarea sau demolarea locuinţei. După cele 48 de ore, utilizarea în continuare a containerului impune o chirie zilnică, însă modică: între 4 şi 10 lei pe zi, în funcţie de dimensiunea recipientului. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!