Tinerii orădeni interesaţi de hrana pe care o consumă, adică de provenienţa, calitatea şi efectele ei asupra mediului înconjurător, sunt invitaţi la o dezbatere organizată de o asociaţie care militează pentru o lume ghidată de principii etice solide.

Discuţia va avea loc pe 28 august, în Parcul 1 Decembrie, dar doritorii trebuie să se înscrie în prealabil. Participarea este gratuită, orădenii trebuind să îndeplinească două criterii: să aibă între 18 şi 35 de ani şi să fie pasionaţi de hrană, oameni sau planetă. Înscrierile se pot face până cu o zi înainte de eveniment, însă numărul de locuri este limitat. 

"Împreună cu membrii echipei „Mai bine”, vei petrece aproximativ două ore, timp în care vei discuta cu tineri ca tine, într-o atmosferă degajată, despre hrană şi alte subiecte interconectate. Tu aduci pofta de a vorbi, iar organizatorii vin cu gustări sănătoase, aşadar înscrie-te aici", se arată într-un comunicat al asociaţiei "Mai Bine", organizatoarea evenimentului. ONG-ul care ca misiune promovarea teoretică şi practică a dezvoltării durabile prin iniţiative şi proiecte organizate şi dezvoltate în patru domenii de acţiune: educaţie pentru dezvoltare durabilă, protecţia mediului, antreprenoriat social verde şi implicare civică.

"Mai Bine" are sediul în Iaşi, dar în această lună va organiza evenimente similare în cinci oraşe din ţară: Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea. Dezbaterile sunt organizate în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene şi intitulat "#GoEAThical", un titlu care sugerează importanţa consumului de hrană care să nu afecteze planeta.

Partener local al evenimentului este Ono-Despachetărie, singurul magazin "zero waste" din Bihor, adică unul care nu produce deşeuri şi în care toate produsele sunt comercializate fără a fi ambalate. Magazinul a fost ideea Ioanei Tănase, o tânără care trăieşte fără plastic din 2013.