Cei preocupați de subiectul eficienței energetice pentru clădiri sunt invitați, luni și marți, în centrul Oradiei, să afle informații de la specialiști. Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEG), formată din mai multe firme de profil, va aduce în Piața Unirii o așa-numită casă demonstrativă nZEB, adică una ce are un consum de energie aproape zero.

„Vedeta Caravanei ROENEF o reprezintă casa demonstrativă nZEB. Aici, vizitatorii au oportunitatea de a vedea cele mai noi soluții din domeniul eficienței energetice pentru clădiri, aliniate la standardele nZEB. Publicul, format fie din specialiști, fie din persoane interesate de acest domeniu, va avea ocazia să participe la seminare și prezentări interactive ce au ca scop informarea cu privire la cele mai avansate tehnologii din domeniu, dar și despre exemple de bune practici pentru optimizarea consumului energetic al clădirilor”, anunță organizatorii.

Casa demonstrativă a fost prezentată zilele trecute și la Brașov, unde arhitectul ei, Sergiu Petrea, a explicat că este un pavilion experimental realizat cu ajutorul mai multor firme românești. „Consumul mic este dat de o izolare și o etanșare foarte bună, dar și de utilizarea unor echipamente care au un consum mic de energie. Avem o structură făcută dintr-un lemn stratificat, care este produs la Târgoviște, dar și vată bazaltică și o fațadă ventilată de fibră ciment pe partea din față. Sistemele de mansardă sunt corelate cu un sistem de automatizare”, a spus arhitectul, citat de monitorulexpres.ro.

Evenimentul din Oradea va avea loc luni, 30 septembrie, între orele 14.30 și 18.30, în Piața Unirii, iar pe 1 octombrie, între orele 9.30 și 13.30, în clădirea Primăriei.

Participarea publicului este gratuită. Organizatorii invită orice oameni interesați de subiectul eficienței energetice în clădiri, de la proiectanți sau auditori energetici, la reprezentanți ai autorităților locale, dezvoltatori imobiliari, constructori sau utilizatorii finali ai spațiilor rezidențiale sau comerciale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!