Un jandarm extrem de violent a fost filmat cu telefonul mobil, sâmbătă noaptea, în gara Cluj-Napoca, în timp ce, furios la culme, a trântit un bărbat la pământ şi a început să îl lovească cu piciorul.

Bătăuş în uniformă

Potrivit înregistrării publicate de Gherla Info, agresorul în uniformă şi-a prins victima de gât şi a trântit-o la pământ, folosind ameninţări de genul te rup în două!" şi "stai numaʼ că vine Poliţia!".

Jandarmul a lovit cu piciorul bărbatul căzut la pământ. "Stai jos, stai jos, f... Dumnezeu, că aci te rup în două, tu n-auzi? Cu cine ai impresia că vorbeşti? Eu îs p... ta, mă? Eu îs nime-n Cluj, mă?!", a strigat agresorul. Bărbatul în uniformă a folosit un limbaj suburban, adresând victimei înjurături de genul "f... Dumnezeu!" şi "f... în gură de boschetar!".

Bărbatul bătut a scăpat de furia jandarmului doar după apariţia unui echipaj de poliţie chemat să ia măsuri.

Jandarmii cercetează...

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj s-a delimitat duminică de comportamentul jandarmului.

"Din ordinul comenzii unităţii, încă de azi noapte a fost constituită o comisie de verificare. Din ce reiese din imaginile apărute în spaţiul public pe care şi noi le-am vizionat, este vorba despre un comportament agresiv, violent. Urmează ca această comisie să stabilească întregul context în care s-a produs incidentul", se arată într-un comunicat de presă transmis de IJJ Cluj, citat de românia24.ro.

Reprezentanţii instituţiei spun că din primele cercetări reiese că jandarmul ar fi fost provocat. "Subofiţerul se afla în zona gării într-o misiune de patrulare în timpul căreia a observat un conflict între două persoane. Jandarmul a încercat să aplaneze conflictul, să le despartă. Din cauza stării de ebrietate a uneia din persoane, nu a fost posibil acest lucru, aceasta devenind agresivă şi înjurându-l pe jandarm", se mai menţionează în comunicat.

În ciuda acestui fapt, reprezentanţii IJJ Cluj au declarant că limbajul şi comportamentul subofiţerului "nu face cinste unui cadru militar".