Conducerea RAPAS a deschis săptămâna trecută o anchetă împotriva şefului Pieţei Obor, Marius Piscoi, un apropiat al fostului director Romulus Cosma. Măsura a fost luată după ce în ultima duminică din octombrie zeci de pieţari din Ocska au declanşat o răzmeriţă împotriva taxatorilor, care nu a putut fi calmată decât după intervenţia Poliţiei.

Pieţarii au acuzat conducerea regiei că îi beleşte de bani punându-i să plătească încă o dată taxa pe locul ocupat, deşi o achitaseră deja şefului de piaţă, în mână, pentru o lună întreagă.

Cum Piscoi a fost mutat între timp de noul director, Liviu Andrica, în Ioşia, pieţarii s-au trezit în situaţia ingrată ori de a plăti taxa din nou, de data asta pe chitanţă, ori de a părăsi piaţa. Majoritatea au ales, de nevoie, prima variantă.

Bihorel se întreabă însă dacă nu era mai bine ca Piscoi, în loc să fie mutat la Piaţa Ioşia, să ajungă în centru, în Parcul Traian? Căci acolo funcţionează Poliţia, Parchetul şi Judecătoria, instituţii care tratează cel mai bine cazurile de şpagatită, mitoză sau para-ndărăţie.