O salontancă în vârstă de 47 de ani este acuzată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor că în perioada 2007-2009 a înşelat 29 de persoane, toate din Salonta, promiţându-le câştiguri facile.

Cornelia Florentina Iurca i-a indus în eroare pe concitadinii ei spunându-le să contracteze credite bancare căci, prin intermediul ei, vor da înapoi doar 75% din sumele obţinute.

"Sub pretextul existenţei unui "cont special", purtător de dobânzi mult mai mari decât cele practicate pe piaţa bancară, aceasta le-a determinat pe victime să contracteze credite la sucursale bancare din Salonta şi şi-a însuşit 75% din valoarea fiecărui credit, promiţându-le că din câştigurile obţinute le va achita contravaloarea ratelor lunare până la finalul perioadei de creditare", se arată într-un comunicat trimis luni de Inspectoratul de Poliţie Bihor.

Mai exact, femeia le-a spus victimelor că la fiecare şase luni ea va achita 25% din valoarea iniţială a creditului.

Potrivit aceleiaşi surse, valoarea prejudiciului contractat se ridică la 1.411.150 de lei (adică aproximativ 324.000 de euro) şi 148.355 de euro.

Poliţiştii SIF au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a suspectei, sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, femeia achiziţionând cu banii câştigaţi imobile pe numele altor persoane.