Societatea Oradea Transport Local (OTL) a fost ţepuită de o firmă bucureşteană, prima care a câştigat licitaţia pentru asigurarea serviciului de plată a biletelor de transport public prin SMS.

Este vorba despre firma Simplus Invest, despre care supervizor.ro scrie că a păgubit mai multe regii publice de transport din ţară. Cea mai afectată este RATB care s-a înscris la masa credală cu 401.490 lei, urmată de RATP Iaşi cu 156.700 lei.

OTL a rămas cu trei facturi neachitate de Simplus Invest, în valoare de 110.530 lei.

"Am implementat acest sistem şi am avut o licitaţie electronică pe SEAP, câştigată de firma aceasta din Bucureşti. La început au lucrat bine, dar apoi ne-am trezit cu facturi neachitate, astfel încât am rezilitat contractul", a declarat pentru BIHOREANUL Csuzi Istvan, directorul OTL.

Nu peste mult, firma Simplus Invest a intrat în insolvenţă, iar OTL s-a înscris la masa credală în încercarea de a recupera suma restantă. "Practic aceste firme asigură intermedierea între furnizorul de telefonie şi societatea de transport. Noi avem evidenţa SMS-urilor trimise de călători, pe baza cărora emitem facturi către firmele intermediare. Ele trebuie să le plătească şi să recupereze banii de la furnizorul de telefonie", a mai precizat Csuzi Istvan, adăugând că OTL colaborează de mai multe luni cu o altă firmă din Cluj, cu care nu a avut probleme.

Potrivit supervizor.ro, Simplus Invest a fost "prima companie care, în 2002, a introdus pe piaţa românească serviciile de premium sms". Mai exact, este vorba despre acele SMS-uri cu valoare adăugată (1-10 euro) folosite în special pentru vânzarea unor produse sau pentru exprimarea unor opţiuni (sondaje, televoting).

Firma bucureşteană a prejudiciat şi TVR cu peste 10.000 de lei. Pe 4 ianuarie 2016, s-a desfăşurat prima şedinţă a Adunării Creditorilor, acceptându-se creanţe de 7.557.670 lei. Printre creditorii care s-au înscris la masa credală se număr şi nouă salariaţi, inclusiv cei doi patroni, Corina şi Dan Boabeş. Mai mult, cei doi cer recuperarea banilor cu care şi-au creditat firma, sumele cerute ridicându-se la 2,6 milioane lei. Printre ţepuiţi se numără şi Vodafone.