Teatrul de Animaţie Ţăndărică din Bucureşti vine în premieră la Oradea ca invitat al primei ediţii a Festivalului Teatrelor Maghiare Profesioniste de Păpuşi din Ardeal "FuxFeszt". Evenimentul este organizat de trupa Liliput a Teatrului Szigligeti şi se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie la Oradea.

Festivalul este dedicat trupelor profesioniste de păpuşi din toată ţara şi aduce un omagiu fostului scenograf al Teatrului de Păpuşi din Oradea din perioada 1955-1970, Fux Pal. Organizatorii au invitat la festival trupe din Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Arad şi Timişoara.

De asemenea, la Oradea vin şi actorii Teatrului Márkus din Pécs, Teatrului de păpuşi "Vojtina" din Debreţin şi Teatrului de Păpuşi din Kaposvár, spectacolele fiind programate la Teatrul Arcadia, în Sala Mare a Teatrului, la Liceul Ady Endre şi la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolul "Fata babei şi fata moşneagului" adus de Teatrul Ţăndărică este o adaptare modernă a poveştii lui Ion Creangă în care valorile general umane cum ar fi cinstea, bunătatea şi destoinicia pot ajuta pe oricine să răzbată în viaţă.

Spectacolul va avea două reprezentaţii, duminică, 15 septembrie, de la ora 12, respectiv de la ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei şi poate fi cumpărat de la agenţia Teatrului Szigligeti de marţi până vineri între orele 11 şi 17 sau pe site-ul biletmaster.ro.