Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a lansat ediţia a II-a a concursului "Teatrul meu de păpuşi", prin care îi invită pe copiii cu vârste între 6 şi 12 ani să pornească într-o aventură creativă, confecţionându-şi propriile marionete şi imaginându-şi o scenetă de maximum cinci minute.

Concursul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuşi, care se aniversează în fiecare an pe 21 martie.

"Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta fie individual, fie în echipe de cel mult zece persoane", au precizat organizatorii.

Pentru confecţionarea marionetelor, artiştii păpuşari recomandă următoarele obiecte: şosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice care se pot transforma miraculos în personaje. Juriul va fi  format din actorii Trupei Arcadia, iar participanţii vor fi răsplătiţi pe măsura talentului şi ingenizităţii.

Taxa de înscriere la concurs este de 5 lei/persoană, iar înscrierile se fac completând un formular online.

Ediţia de anul acesta vine cu o surpriză: artiştii teatrului vor susţine trei ateliere prin care îi vor pregăti temeinic pe micuţii creatori pentru concurs. Primele două ateliere, dedicate construcţiei de păpuşi, se vor desfăşura în 14 şi 15 martie, de la ora 14:00, la Sala Arcadia şi vor fi susţinute de scenografi şi butafori ai Teatrului Regina Maria, iar al treilea atelier, dedicat mânuirii de păpuşi, va avea loc în data de 16 martie, de la ora 14:00, la Sala Arcadia şi va fi susţinut de actorii Trupei Arcadia.

Înscrierea la ateliere se face tot completând un formular online, iar taxa de participare la un workshop este de 15 lei/persoană. Participarea la ateliere nu este o condiţie obligatorie pentru participarea la concurs.

Data limită de înscriere la concurs este 15 martie. Pentru mai multe informaţii, cei interesaţi pot urmări pagina de Facebook a Trupei Arcadia.