În acest an, trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a decis să aniverseze Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi (21 martie) printr-un concurs dedicat copiilor, aceştia fiind provocaţi să devină creatori şi actori.

În concursul "Teatrul meu de păpuşi" se pot înscrie copii cu vârste între 6 şi 12 ani care vor trebui să confecţioneze singuri păpuşi pentru un spectacol şi să selecteze o poveste pe care să o spună într-o scenetă de cinci minute. "Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta fie individual, fie în echipe", a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă Florian Silaghi, directorul artistic al trupei Arcadia.

Pentru confecţionarea marionetelor, artiştii păpuşari recomandă următoarele obiecte: şosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice care se pot transforma miraculos în personaje.

Juriul va fi format din actorii Trupei Arcadia, iar participanţii vor fi răsplătiţi pe măsura talentului şi ingeniozităţii.

Locurile sunt limitate, aşa că vă îndemnăm să vă înscrieţi cât de repede posibil la adresa de e-mail: teatrularcadia@gmail.com, la Agenţia de Bilete a Teatrului Regina Maria sau la numărul telefon al agenţiei: 0259/440.742. Ultima zi de înscrieri este 16 martie. Intrarea este liberă, iar micii artişti pot veni însoţiţi în limita locurilor disponibile.

Evenimentul va avea loc pe 20 martie, de la ora 11, la Sala Arcadia, aceasta urmând să fie astfel redeschisă după lucrări de modernizare care au constat în schimbarea întregii instalaţii electrice a clădirii. Iniţial, sala trebuia redeschisă în luna ianuarie însă lucrările au durat mai mult decât a fost preconizat.

Pe de altă parte, directorul artistic al trupei Arcadia a anunţat că în luna iunie la Oradea va avea loc o nouă ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii ce va cuprinde spectacole şi activităţi pentru cei mici.