Teatrul Regina Maria a participat la Festivalul Internaţional de Teatru "Atelier" de la Baia Mare cu două spectacole: "Leonce şi Lena", scenariul de Mihai Măniuţiu şi Ada Milea după Georg Büchner, regia artistică Mihai Măniuţiu, şi "Baraca", de Aiat Fayez, regia Tudor Lucanu. Potrivit unui comunicat transmis joi, Teatrul orădean s-a bucurat de un statut special: i-a fost dedicat un portret în festival.

Piesa "Leonce şi Lena" s-a jucat chiar în deschiderea festivalului şi, potrivit comunicatului, a conturat un debut perfect, plin de energie şi de bună dispoziţie. "Reacţia publicului este imposibil de redat în cuvinte, aplaudând minute în şir la finalul reprezentaţiei şi fredonând vesel refrenele cântecelor", se arată în comunicat.

Spectacolul "Baraca" s-a jucat în data de 12 iunie, fiind încadrat în concursul festivalului, în secţiunea "Ziua experimentului", un experiment reuşit, răsplătit cu aplauze şi preţuire. "Aşteptăm cu emoţie şi nerăbdare decizia juriului, pe care o vom afla duminică, 18 iunie, de la ora 21:00, când va avea loc decernare premiilor şi încheierea festivalului", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii Teatrului Regina Maria se arată onoraţi de aprecierea de care s-a bucurat instituţia în cadrul celui mai vechi festivalul internaţional de teatru din România. "Este încă o dovadă a valorii şi a respectului pe care am reuşit să-l câştigăm atât la nivel local, cât şi la nivel naţional", mai spun aceştia.