Comedia "Şi miniştrii calcă strâmb" va putea fi vizionată din nou de orădeni, marţi, de la ora 18, la Teatrul Regina Maria. Spectacolul a avut premiera în 2006, iar de atunci a fost jucat cu sala plină atât la Oradea cât şi în alte oraşe.

Tocmai datorită succesului de care s-a bucurat, conducerea Teatrului Regina Maria a decis să-l reia pentru a şaptea stagiune. "Este cel mai longeviv spectacol pe care-l avem şi vrem să-l jucăm în continuare", a declarat managerul Daniel Vulcu, care semnează regia.

Piesa este prezentată ca fiind o comedie spumoasă a încurcăturilor şi se desfăşoară într-un ritm dramatic, susţinut o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale.

"Un ministru, mâna dreaptă a premierului, întârzie de la o şedinţă de guvern în care se va discuta bugetul, pentru o aventură cu secretara opoziţiei, într-o cameră de hotel. Apariţiile succesive ale soţiei ministrului, ale secretarului, ale soţului amantei, ale infirmierei, revenirile chelnerului şi ale directorului hotelului înnebuniţi de agitaţia şi gesturile echivoce ale locuitorilor camerei, culminează cu apariţia unui Mort care nu este atât de ţeapăn pe cât pare", se arată în descrierea spectacolului.

Din distribuţie fac parte actorii Richard Balint, Petre Ghimbăşan, Sebastian Lupu, Ioana Dragoş-Gajdo, Alexandru Rusu, Pavel Sîrghi, Corina Cernea, Adela Lazăr, Mariana Vasile, Daniel Vulcu. Scenografia poartă semnătura Vioarei Bara.