Teatrul Szigligeti Színház programează, pe 11 octombrie, de la ora 19, la Sala Mare, premiera "O lună la ţară" (Papírsárkány), de Ivan Turghenev, în regia artistică a lui Harsányi Zsolt.

Ivan Turghenev este prezentat ca un fin analist al vieţii sentimentale a eroilor săi de-a lungul vieţii. "În lumea lui Turghenev, adică în viaţa provincială rusă din secolul 19 aparent nu se întâmplă nimic: oamenii se plictisesc, sunt plini de dorinţe şi vise neîmplinite. În realitate această lume - prin frământările sufleteşti, luptele de dragoste şi gelozie ale personajelor - reflectă natura omului, care se dovedeşte a fi uneori crudă, altădată vulnerabilă, fără apărare, dar care determină fundamental şi viaţa oamenilor de astăzi. Cu 150 de ani mai târziu după apariţia piesei lui Turghenev nu am devenit nici mai buni, nici mai deştepţi, în general trăim la fel viaţa noastră înduişător de tragicomică şi haioasă", spune regizorul Harsányi Zsolt despre spectacol.

Din distribuţie fac parte actorii Tóth Tünde, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kardos M. Róbert, Varga Balázs, Csatlós Lóránt, Szotyori József, Pitz Melinda, Gajai Ágnes şi Hunyadi István. Spectacolul va fi supratitrat în limba română. Doritorii pot cumpăra bilete de la agenţia Teatrului Szigligeti şi online pe site-ul biletmaster.ro.

Următoarele reprezentanţii ale spectacolului "O lună la ţară" sunt programate pe 12, 16, 22, 24, 26 şi 27 octombrie.