Ștefan Bănică jr. vine la Oradea ca invitat special în cadrul Conferințelor „Tipografiei de idei”, organizate de Muzeul Țării Crișurilor.

Pe 23 august, de la ora 20, în sala de conferințe a instituției muzeale va fi proiectat filmul „Liceenii”, intrarea fiind gratuită, cu condiția rezervării prealabile a locurilor.

Totodată, va avea loc o conferință cu actorul și cântărețul Ștefan Bănică Jr. și prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și manager al MȚC.

„Această conferință continuă demersul instituției muzeale de promovare a culturii cinematografice românești. Conferința include proiecția filmului «Liceenii», regizat de Nicolae Corjos și lansat în 1986, ce a avut un rol semnificativ în peisajul cinematografic al epocii, devenind rapid un simbol al vieții adolescentine din România. Importanța sa transcede generațiile, păstrându-și relevanța și atractivitatea în rândul tinerilor de astăzi, fiind un reper cultural de necontestat”, au transmis miercuri reprezentanții Muzeului Țării Crișurilor. 

Tot aceștia îl prezintă pe Ștefan Bănică jr. drept „unul dintre cei mai versatili și apreciați artiști din România, cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii, acoperind domenii diverse precum cinematografia, televiziunea și muzica”.

El a debutat în anii ’80 cu rolul lui Guriță în serialul „Eroii nu au vârstă” și a devenit rapid un nume emblematic prin interpretarea lui Mihai din filmul „Liceenii”. 

Ștefan Bănică jr. și-a câștigat numeroși fani și prin muzică, adunând și o serie de distincții. De pildă, în 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler acordat de Președinția României.

Accesul la eveniment va fi gratuit, însă în limita a 150 de locuri. Acestea se pot rezerva prin ridicarea unor bilete de la casieria MȚC, începând cu data de 15 august, între orele 10 și 18. 

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Visit Oradea, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și câțiva sponsori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!