Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică luni prognoza pentru următoarele două săptămâni, adică pentru perioada 23 octombrie - 5 noiembrie.

Conform estimării pentru Crişana, regiune din care face parte şi judeţul Bihor, deşi în primele două zile din interval temperaturile maxime vor fi ridicate, de 22 - 24 de grade, până la finalul lunii octombrie acestea vor scădea uşor şi vor ajunge până la valori de 18 - 20 de grade.

"Tendinţa va fi de scădere, începând cu 1 noiembrie, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 14 grade", au transmis specialiştii ANM.

Legat de temperaturile minime, în general acestea vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a anului și vor avea o medie cuprinsă între 8 şi 12 grade în perioada 23 - 31 octombrie. La începutul lunii noiembrie, vor scădea la 6 - 7 grade.

"După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, iar mai ales în perioda 26 - 28 octombrie vor fi şi cantităţi de apă însemnate", se mai arată în prognoză.

Și la munte vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 13 și 16 grade. „În intervalul 26 - 31 octombrie, media acestora va fi de 10...12 grade, iar apoi va scădea la valori de 8...10 grade la începutul lunii noiembrie”.

Vezi mai jos prognoza ANM pe toate regiunile: 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!