Campionatul Naţional de fotbal-tenis a programat în perioada 21-22 mai runda a IV-a, găzduită de municipiul Salonta. Aşa cum era de aşteptat, duelul pentru supremaţie s-a dat între formaţia locală Tengo şi Victory Cluj, principalele candidate la cucerirea medaliei de aur. 

Salontanii au abordat etapa cu gândul la o victorie totală (locul I la toate cele trei probe) pentru a prelua, astfel, şefia în clasamentul general. După proba de simplu, câştigată de Georgel Bobiş (victorie în semifinale cu clujeanul Florin Purice, iar în finală cu ploieşteanul Adrian Şeler), gazdele erau în grafic, însă finala de dublu a adus o surpriză neplăcută.

Clujenii de la Victory s-au revanşat şi au câştigat primul loc după o partidă hotărâtă în setul decisiv. La triplu, lupta finală s-a dat tot între Tengo şi Victory, oaspeţii pornind cu dreptul şi câştigând primul set, dat salontanii, susţinuţi de public, au întors soarta meciului, câştigând cu 2-1.

În clasamentul general, cele două echipe se află la egalitate. Următorul turneu va avea loc la mijlocul lunii iunie la Cluj-Napoca.

Vasile Sorean, conducătorul echipei Tengo, a avut la dispoziţie următorul lot: Georgel Bobiş, Acs Krisztian, Paljanos Zoltan, Hanyecz Imre, Dorian Olteanu.

CS Crişul, surpriza turneului

Calificaţi în toate cele trei semifinale, şi orădeni de la Crişul au făcut o figură frumoasă în cadrul turneului salontan. În proba de simplu, Ioan Creţ a ratat şansa de a juca finala, pierzând în faţa ploieşteanului Şeler, însă s-a revanşat în disputa pentru locul trei unde a reuşit să-l învingă pe fostul campion mondial Florin Purice.

Creţ a revenit de la 0-1 la seturi, câştigând după un meci epuizant, însă în proba de dublu, experienţa ploieştenilor de la CSU şi-a spus cuvântul. Crişul a terminat pe locul IV, însă echipa condusă de Gheorghe Grădinaru s-a revanşat la triplu, acolo a reuşit să câştige finala mică, revenind de la 0-1 şi câştigând cu 2-1 meciul cu CSU.

Crişul s-a bazat pe: Ioan Creţ, Gabriel Antal, Samuel Grozav, George Dume.

În ansamblu, a fost un turneu reuşit pentru ambele echipe bihorene, Tengo fiind angrenată în lupta pentru titlu, iar Crişul în duelul pentru ocuparea ultimei trepte a podiumului.

Salonta rămâne centrul de greutate al fotbal-tenisului românesc, dar şi al celui mondial, sâmbătă şi duminică fiind programat un turneu internaţional, dotat cu Cupa Golden Brau, primul eveniment internaţional din circuitul Pro Tur găzduit de România.


Turneu Salonta mai 2011

Simplu
Semifinale
Victory - Tengo 0-2 (-7, -5)
Crişul Oradea - CSU Ploieşti 0-2 (-9, -7)
Finala mică: Crişul - Victory 2-1 (-12, 11, 10)
Finala mare: Tengo - CSU 2-0 (7,6)

Dublu
Victorty - Crişul 2-0 (2, 8)
Tengo - CSU 2-0 (6, 9)
Finala mică: Crişul - CSU 0-2 (-7, -5)
Finala mare: Tengo - Victory 1-2 (9, -6, -8)

Triplu
Tengo - Crişul 2-0 (6, 8)
Victory - CSU 2-0 (12, 7)
Finala mică: Crişul - CSU Ploieşti 2-1 (-8, 12, 9)
Tengo - Victory 2-1 (-8, 11, 8)


Clasament final

Simplu: 1. Tengo (Georgel Bobiş). 2. CSU Ploieşti (Adrian Şeler), 3. Crişul Oradea (Ioan Creţ), 4. Victory Cluj (Florin Purice).
Dublu: 1. Victory Cluj, 2. Tengo Salonta, 3. CSU Ploieşti, 4. Crişul Oradea
Triplu: 1. Tengo Salonta. 2. Victory Cluj, 3. (Crişul Oradea), 4. CSU Ploieşti

Loturi echipe:

CS Tengo Salonta: Georgel Bobiş, Acs Krisztian, Paljanos Zoltan, Hanyecz Imre.
Victory Cluj: Florin Purice, Daniel Săsărman, Alin Bălan
CSU Ploieşti: Cristian Eparu, Adrian Şeler, Cristian Perianu.
Crişul Oradea: Ioan Creţ, Gabriel Antal, Samuel Grozav, George Dume.