Performanță notabilă pentru echipa națională de tenis a României, care s-a calificat pentru prima oară la turneul final Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), devenind astfel una dintre cele 12 echipe care se vor întrece în noiembrie în această fază a competiției.

România a obținut calificarea după ce a învins echipa Ucrainei, cu scorul general 3-2, confruntările având loc în Florida.

Potrivit Gsp.ro, România a fost condusă cu 0-2 după prima zi, dar a revenit fantastic în a doua. Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au câștigat partida decisivă cu gemenele Lyudmyla Kichenok și Nadia Kichenok, scor 6-2, 7-6.

Cristian și Bogdan au jucat peste 7 ore în a doua zi a confruntării cu Ucraina și au revenit de la 0-2 la general. 

Cele două jucătoare și-au câștigat meciurile individuale și au dus duelul în decisiv, unde ar fi trebuit să joace Anca Todoni și Mara Gae. Totuși, Horia Tecău, căpitanul nejucător, a luat o decizie de ultim moment și le-a trimis pe teren tot pe Jaqueline și Ana. 

La individual, Ana Bogdan a învins-o pe Elina Svitolina (18 WTA) în trei seturi, iar Jaqueline Cristian pe Lesia Tsurenko, în tot atâtea. 

Turneul final are loc în Sevilla, între 12 și 17 noiembrie. Participă 12 echipe, care vor fi împărțite în 4 grupe. Câștigătoarele grupelor merg în semifinale.

Sunt calificate până acum România, Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!