Originară din Sânmartin, tenismana Ioana Roşca este legitimată în prezent la clubul CSM Craiova, club care-i asigură toate deplasările în turneele internaţionale la care participă.

La nici 15 ani împliniţi, tânăra sportivă bihoreană, pregătită de antrenorul orădean Ionuţ Hodişan, este campioană naţională la categoria 16 ani, vicecampioană naţională în proba de dublu la aceaşi categorie de vârstă, este semifinalistă la turneul G3 de la Mediaş şi câştigătoare în proba de dublu în turneele de la Mediaş şi Balş.

Tânăra tenismană, despre care tehnicianul său, Ionuţ Hodişan, susţine că "la vârsta de 25 de ani va ajunge între primele 20 de jucătoare WTA" se pregăteşte acum de două turnee în străinătate. Pe 28 iunie, Ioana Roşca îşi va începe periplul din turneul de 18 ani G4 din Germania, urmând ca după ce-şi va încheia evoluţia în această competiţie să plece spre Cehia, unde va lua parte, începând cu data de 4 iulie, la un turneu ITF, G3.

La întoarcerea în ţară, sportiva bihoreană, care a început tenisul la 11 ani, va participa timp de o săptămână, începând din data de 10 iulie, la Iaşi la o perioadă de pregătire înaintea Campionatelor Europene de la Moscova.

Până atunci însă, Ioana se va afla la Curtea de Argeş, unde va lua startul cu formaţia naţională la Campionatele Europene pe echipe, la categoria de 16 ani.

De menţionat că din 1989 până în prezent judeţul Bihor nu a mai avut până la Ioana Roşca o campioană naţională la categoria de vârstă de 16 ani.

"Este o jucătoare de mare valoare, are toate calităţile şi dacă va fi ferită de accidentări, peste mai puţin de 10 ani poate ajunge între cele mai bune 20 de jucătoare ale lumii", spune, mândru de ea, antrenorul Ionuţ Hodişan.

Deşi este din Sânmartin, Ioana Roşca este legitimată la clubul oltean CSM Craiova, club care îi asigură toate cheltuielile legate de turneele internaţionale la care participă.