Cel mai puternic turneu european pentru juniori din această perioadă s-a disputat în perioada 20-27 august la Budapesta. Dudaors Cup are categoria G2 în calendarul Federaţiei Internaţionale de tenis (ITF) şi reuneşte an de an jucătoare şi jucători bine situaţi în clasamentele internaţionale. România a fost reprezentată de un nucleu de jucători valoroşi, însă marea surpriza a competiţiei din capitala Ungariei avea să fie tenismena din Sânmartin, Ioana Loredana Roşca, care nici măcar nu s-a situat printre capii de serie ai tabloului principal.

Jucătoarea bihoreană, legitimată la CSM Craiova, dar antrenată de tehnicianul Ionuţ Hodisan pe terenurile Clubului Sportiv "Voinţa" Oradea, a triumfat în cel mai puternic turneu under 18 al carierei sale de până acum. Cu toate că are doar 15 ani, Ioana a trecut în primul tur de Luca Kupo din Ungaria cu scorul de 6-0, 6-1 iar în turul doi a depăşit-o cu 6-4, 6-2 pe tenismena Ekaterina Semenova din Rusia.

În sferturile de finală a câştigat la Barbora Stefkova din Cehia în două seturi, 6-3, 6-0, iar semifinala i-a adus în faţă pe favorita numărul doi, Victoriya Tomova din Bulgaria, de care a trecut cu 6-1, 6-3. Meciul din finală în compania rusoaicei Varvara Flink, care a fost unul foarte diputat după cum arată şi scorul, 7-6 (5), 7-5, a consfinţit un mare rezultat pentru tenismena din Sânmartin care poate însemna un reper important în cariera ei viitoare.

"Performanţa Ioanei este notabilă. De altfel, ea şi-a anunţat acest rezultat cu o săptămână înainte. Atunci, Loredana Roşca îi uimise pe organizatorii şi spectatorii turneului cu premii de 10.000 de dolari de la Arad unde reuşise să se califice în semifinală", declară directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi.

La Arad, în turul inaugural Ioana a depăşit-o pe tenismena spaniolă Sheila Solsona Carcasona cu 6-2, 7-6(8), în optimi a învins-o în două seturi pe favorita numărul 5, Camelia-Elena Hristea, iar în sferturi a câştigat în faţa Terezei Smitkova din Cehia care a abandonat din motive medicale la scorul de 6-4, 3-1. Ascensiunea în finală a tenismenei din Bihor a fost oprită de Raluca-Elena Platon, cap de serie numărul opt, care a câştigat cu 7-5, 6-2.