Campioana României la categoria 16 ani fete, tenismena din Sânmartin Ioana Loredana Roşca a reuşit să intre în primele 100 de jucătoare ale lumii în urma calificării în sferturile de finală ale turneului G2 disputat in perioada 6-10 septembrie în Serbia.

La Pancevo Internaţional, jucătoarea legitimată la CSM Craiova a trecut în primul tur de Laura Gulbe din Lituania cu scorul de 7-5, 7-5, iar în optimi a învins-o cu 7-5, 6-2 pe belgianca Kimberley Zimmermann. Favorita numărul cinci a turneului a trebuit să recunoască superioritatea adversarei din finală, favorita numărul 1 şi câştigătoarea turneului, Jovana Jaksici din Serbia în faţa căreia a cedat cu 1-6, 3-6.

Calificarea în primele opt au însemnat 10 locuri în clasamentul ITF, Ioana intrând în primele 100 jucătoare în clasamentul mondial al tenismenelor până la 18 ani.

Participarea Ioanei la un turneu de asemenea anvergură a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Lions 22 Oradea, "leii orădeni" şi preşedinta Olimpia Mintaş considerând că o tenismenă de o asemenea valoare merită să fie ajutată într-o carieră care se anunţă a fi una de excepţie.

Imediat după turneul de la Pancevo a urmat 13th Serbia Juniors Open, competiţie tot de gradul II, disputată între 12-17 septembrie la Novi-Sad. Din păcate Ioana s-a accidentat chiar în meciul de debut, medicul considerând că este mai bine să se retragă de pe teren pentru a nu se agrava starea sportivei, mai ales că Ioana are un final de sezon încărcat.

Componenta lotului naţional de 16 ani va participa între 29 septembrie - 2 octombrie la Campionatul Mondial care va avea loc în localitatea San Louis Patosi din Mexic ca urmare a clasării României în primele şase echipe la European Sommer Cup. După numai o săptămână jucătoarea din Bihor se va afla la Mastersul din Italia, unde, la Reggio Calabria, îşi vor da întâlnire primele opt tenismene ale Europei pentru a se stabili ierarhia tenismenelor Under 16 pe anul 2011.