Federația Română de Tenis a anunțat lotul cu care România va înfrunta selecționata Ungariei, la Oradea, pe 11 și 12 noiembrie, în cadrul Bilie Jean King Cup, adică fosta Fed Cup.

„Cele 5 jucătoare convocate în lot sunt Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela-Elena Ruse, Monica Niculescu și Anca-Alexia Todoni. Căpitanul nejucător al echipei noastre este Horia Tecău, iar antrenor, Alina Tecșor-Cercel”, se arată pe site-ul oficial al federației. 

Din lot lipsește bihoreanca Irina Bara, care a fost selecționată în 2021 pentru confruntarea cu reprezentativa Italiei, pierdută de românce. Așadar, Irina Bara (pe locul 157 WTA la simplu, respectiv 72 la dublu) ratează șansa de a juca acasă, în Bihor, în fața propriilor fani.

Amintim că la finalul lunii septembrie președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a anunțat într-o conferință de presă ținută la Oradea că noua arenă a orașului va găzdui întâlnirea România - Ungaria din cadrul Bilie Jean King Cup

„Este o sală de ultimă generaţie, o sală care poate concura cu orice sală din Europa, iar din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea de la Cluj şi aici mă refer să sălile de fitness, la sălile de recuperare, utilate cu bazine, saune umede, uscate şi aşa mai departe. Vorbim, astfel, de o sală a prezentului, o sală care poate găzdui orice fel de eveniment de nivel mondial”, a spus atunci președintele FRT despre Oradea Arena. 

Chiar dacă a declarat că nu va mai juca în acest an, Simona Halep este aşteptată şi ea la Oradea, să își susțină coechipierele din echipa României.

Federația Română de Tenis ar urma să publice detalii legate de achiziționarea biletelor pentru acest eveniment.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!