Tenismenul cu origini bihorene Marius Copil (93 ATP) a făcut, vineri, unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei, în optimile de finală ale turneului ATP de la Washington. Copil a fost aproape de a obţine o victorie uriaşă, în faţa triplului câştigător de turnee de Grand Slam, Andy Murray: 7-6, 3-6, 6-7.

Potrivit DigiSport.ro, Copil a jucat perfect în primul set, câştigându-l la tie-break. Al doilea set a revenit fostului număr 1 ATP, iar setul 3 a fost dramatic, ajungându-se din nou la tie-break. Până la urmă, Andy Murray (832 ATP) s-a impus, dar Marius Copil a reuşit faza meciului.

În setul 3, la scorul de 5-5 şi 40-15, tenismenul cu origini în Bihor a reuşit o lovitură în stilul lui Roger Federer. Astfel, Andy Murra a reuşit pentru prima dată să lege 3 victorii de la revenirea în circuitul ATP.

De altfel, imediat după această partidă, Murray s-a aşezat pe scaun şi a început să plângă în hohote, oferind momente emoţionante.

Vezi AICI filmulețul cu întreaga scenă!

DigiSport mai notează că turneul de la Washington poate reprezenta un mare pas înainte: Murray poate recupera zeci de poziţii în clasamentul ATP, în funcţie de rezultatul pe care îl va obţine.

Cât despre tenismenul bihorean, Copil a avut un parcurs impecabil până în turul 3 al turneului din capitala Statelor Unite ale Americii. A trecut fără set pierdut de Mirza Basic (83 ATP) şi de francezul Jeremy Chardy (93 ATP). Turneul de la Washington este al treilea turneu la care Andy Murray participă după ce a revenit după accidentarea care l-a ţinut departe de teren un an de zile.

UPDATE: Andy Murray s-a retras de la Washington şi nu va participa nici la Toronto

De-abia revenit în circuit după luni bune de absență (din cauza unei accidentări), Andy Murray a fost nevoit să se retragă de la turneul de la Washington (înainte de meciul cu Alex De Minaur din sferturi), scoțianul anuntând că nu va participa nici la Masters-ul de la Toronto, transmite ESPN.

Fost lider mondial, Murray a încheiat meciul cu Marius Copil undeva în jurul orei 03:00, iar corpul i-a dictat nevoia unei pauze. 

"Da, sunt dezamăgit, este normal să fiu. Am avut parte de un meci care s-a încheiat la ora 03:00. Nu este normal să se întâmple așa ceva, nici pentru jucători, nici pentru spectatori, nici pentru televiziuni. Am nevoie de o pauză, organismul mi-o cere. Nu este deloc ușor să revii după o asemenea accidentare. După meciul cu Marius Copil am ajuns în pat la ora 05:30. M-am chinuit să adorm, mi-ar fi fost foarte greu să mă aflu pe teren în ziua următoare. Este ca și cum aș fi jucat două partide în aceeași zi", a declarat Murray.