Tenismenul român Marius Copil, cu origini bihorene, a urcat două poziţii în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis (ATP) dat publicităţii luni şi se află pe locul 70, anunță site-ul Romania24.ro.

Potrivit sursei citate, podiumul ierarhiei rămâne neschimbat, cu sârbul Novak Djokovic lider detaşat, cu peste 2.600 de puncte avans faţă de spaniolul Rafael Nadal, care are la rândul său aproape 2.000 de puncte mai mult decât germanul Alexander Zverev.

În top 10, japonezul Kei Nishikori a făcut rocada cu Roger Federer, urcând pe 6, în timp ce elveţianul a coborât pe 7. La dublu, Horia Tecău a urcat un loc şi se află pe 28, după finala jucată la Rotterdam, mai arată sursa citată.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Marius Copil are rădăcini bihorene, tatăl său, Jean Copil, fiind născut în satul Hotar, lângă Aleşd. Fost rugbyst în prima divizie, la Universitatea Timişoara şi Gloria Arad, acesta s-a stabilit în Arad, unde a început câteva afaceri. "Eu tot timpul mă laud că sunt bihorean, iar când sunt în România încerc să ajung şi la Oradea, pentru a-mi vedea prietenii", mărturisea tenismenul în 2011, cu toate că n-a locuit niciodată în Bihor.

Vezi cum arată clasamentul ATP pe www.romania24.ro!