Tenismenul Marius Copil a pierdut, duminică seara, finala turneului ATP Sofia Open în faţa bosniacului Miza Basic, după un meci intens şi strâns, ratând astel primul titlu ATP din carieră.

Sportivul în vârstă de 27 de ani, cu rădăcini bihorene, a jucat în premieră o finală de turneu ATP şi, în urma parcursului său la Sofia Open, va urca în clasamentul mondial pe locul 74. De altfel, el a devenit primul român care a ajuns într-o finală ATP în ultimii 7 ani. Marius Copil a primit un cec în valoare de 47.000 euro.

În meciul de duminică, bosniacul şi-a adjudecat primul set cu 7-6, iar Marius Copil pe al doilea cu acelaşi scor. În schimb, setul decisiv a fost câştigat de Miza Basic, cu 6-4.

Antrenorul lui Marius Copil este orădeanul Andrei Mlendea, care pregăteşte echipa de Cupa Davis a României.

"Este primul meu discurs la o ceremonie de premiere, aşa că sunt emoţionat... Îi mulţumesc antrenorului meu, Andrei Mlendea, care m-a ajutat foarte mult în ultima vreme - datorită lui am urcat atât de mult în clasament, tuturor sponsorilor, dar şi spectatorilor care au venit în această seară. Nu în ultimul rând, sunt foarte recunoscător familiei. Felicitări lui Mirza, pe care îl cunosc de la vârsta de 8 ani", a spus tenismenul după finală.

BIHOREANUL scris despre cariera lui Marius Copil încă din 2011, când sportivul era considerat speranţa tenisului masculin românesc şi jucase deja un meci de Cupă Davis împotriva Rusiei. Marius Copil are rădăcini bihorene, tatăl său, Jean Copil, fiind născut în satul Hotar.