Tenismenul Ionuţ Urda, legitimat la Clubul Sportiv Voinţa Oradea, a participat în perioada 26-30 martie la Selecţia Naţională de Primăvară, organizată anual de către Federaţia Română de Tenis şi desfăşurată la Centru Naţional de Tenis din Bucureşti.

Ocupantul locului III în clasamentul naţional al categoriei 16 ani a avut o evoluţie peste aşteptări, reuşind să se claseze în final pe locul II. Selecţia a reunit primii 16 tenismeni ai ţării, care au disputat un tur eliminatoriu, primii opt jucând sistem turneu (fiecare cu fiecare), orădeanul reuşind să câştige cinci meciuri din şapte. Ionuţ s-a situat astfel pe poziţia a doua, fiind devansat doar de campionul naţional, Patrick Ciorcilă, de la CS Winners Club din Cluj, pe locul trei clasându-se Andras Szekely, de la Dinamo Bucureşti.

Participanţii la selecţie au beneficiat de un control medical amănunţit, efectuat la Centrul Naţional de Medicină Sportivă, fiecare susţinând şi o testare fizică. Verificările au fost efectuate cu echipament de ultima generaţie sub îndrumarea ieşeanului Cezar Honceriu, preparatorul fizic al lui Victor Hănescu. Controlul medical si testele fizice au fost efectuate pe cheltuiala FRT pentru toţi cei prezenţi la Selecţie.

Trebuie să menţionăm că Ionuţ a sosit la Bucureşti cu un moral de competiţie bun după ce cu câteva zile înainte disputase semifinala turneului Amos Mansdorf I din Israel, desfăşurat pe terenurile modernei baze sportive de la Ashelon Tenis Centre.

Elevul antrenorului Bogdan Sturzu a trecut în sferturi de Constantinos Ioannides din Cipru, cu 3-6, 6-3, 6-3, pierzând în semifinală meciul cu israelianul Alon Elia, după două tie-breakuri: 6-7(2), 6-7(4).