Cazul judecătorului Mircea Puşcaş naşte tensiuni la Curtea de Apel, unde ar trebui să se judece, sâmbătă, cererea de arestare a acestuia pentru că ar fi pretins o şpagă de 50.000 de euro.

Presa nu a fost lăsată să intre în imobil, iar potrivit unor surse unii magistraţi şi-au exprimat, deja, decizia de a nu judeca această cauză. În cazul în care judecătorii Curţii, toţi colegi cu Puşcaş, refuză să judece dosarul, acesta se va muta la o altă instanţă din ţară.

"Judecătorii au dreptul să se abţină să îl judece pe colegul lor, la fel cum şi inculpatul sau avocatul acestuia au dreptul să ceară recuzarea magistratului", a declarat preşedinta instanţei, Dana Cigan, contactată de BIHOREANUL.

Ea a spus că procesul va începe la ora 17 şi că, în ceea ce priveşte interzicerea accesului presei în imobil, nu este vorba de rea voinţă, ci urmează să se stabilescă dacă jurnaliştii vor avea acces la judecată.

Cât despre faptul că poarta instanţei a fost închisă, motivaţia preşedintei a fost lipsa de personal, având în vedere că e sâmbătă, zi nelucrătoare, iar instituţia e păzită de un singur jandarm. "Deocamdată nu a început procesul şi ca urmare publicul nu are niciun motiv să intre în clădire", a spus Cigan.

Pe de altă parte, într-o publicaţie locală, judecătorul Mircea Puşcaş, care se pare că aşteaptă la domiciliu o decizie în ce priveşte arestarea sa, a declarat că toată povestea e o înscenare. "Acest dosar este o înscenare mizerabilă. Cei care mă vânează se bazează pe un autodenunţ făcut din puşcărie, după 4 ani", a declarat magistratul.