Direcţia Naţională Anticorupţie a prins în flagrant delict, vineri, un bărbat care încerca să-i ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT.

Omul de afaceri Cătălin Chelu i-ar fi promis lui Fătuloiu două maşini de lux şi două vile. Valoarea totală a mitei s-ar fi ridicat la un milion de euro. Surse din interiorul DNA au confirmat informaţia.

Cătălin Chelu este cercetat penal într-un dosar economic, pentru devalidarea a 48 de societăţi comerciale. Maşinile, două BMW-uri albe, au fost descoperite de procurorii DNA chiar în parcarea Ministerului de Interne, împreună cu actele caselor şi banii.

Se pare că plângerea împotriva omului de afaceri a fost depusă chiar de secretarul de stat în urmă cu două luni, vineri efectuându-se doar flagrantul. Dan Fătuloiu a confirmat suma 50.000 de euro şi cele două maşini şi a spus că a fost vorba despre mai mulţi mituitori.

Acţiunea s-a soldat cu reţinerea lui Chelu, pentru audieri.

Acest scandal vine după ce secretarul de stat MAI a anunţat, luni, că i-a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, demiterea lui Aurelian Şoric din funcţie, sub acuzaţia de management defectuos.

Ulterior, Dan Fătuloiu a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, demiterea din funcţie a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă. "I-am spus ministrului că dacă nu îl demite, eu îmi dau demisia", a declarat Dan Fătuloiu.