Un cetățean vietnamez, rezident în România, a fost inculptat pentru tentativă de omor după ce, într-un imobil din Oradea, a înjunghiat un alt vietnamez, în timpul unei altercații. Agresorul a fost lovit, la rându-i, în cap cu o bară metalică de la un ventilator. 

Informațiile au fost făcute publice luni de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, printr-un comunicat în care se precizează că incidentul s-a petrecut sâmbătă noaptea.

Apelul 112 a fost înregistrat la ora 23.15, iar o persoană semnala că un bărbat, B.V.C., cetățean rezident vietnamez cu reședința în municipiul Oradea, a fost agresat într-un imobil din oraș.

Polițiștii l-au găsit pe vietnamez „stând jos pe terasa anexei imobilului, prezentând o plagă înjunghiată la nivelul hemitoracelui stâng”.

În hol a fost găsit posibilul agresor, și acesta fiind rănit. Este vorba despre un alt vietnamez cu reședința în Oradea. Acesta era „căzut la nivelul solului, inconștient, prezentând o plagă contuză frontală dreapta”.

Cei doi au băut, s-au certat și s-au agresat fizic, în anexa imobilului din Oradea. 

„Din cercetări a reieşit faptul că între persoana vătămată B.V.C. și inculpatul C.V.P. a existat o altercație, în care persoana vătămată l-a lovit pe inculpat în cap cu o bară metalică provenită de la piciorul unui ventilator, iar inculpatul C.V.P. a înjunghiat-o pe persoana vătămată B.V.C. cu un cuțit de bucătărie în zona hemitoracelui stâng”, spun procurorii Parchetului Bihor.

De asemenea, în informarea acestora se precizează că totul a început cu discuții contradictorii, iar scandalul a fost alimentat de consumul de alcool.

Victima înjunghiată are nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale, iar leziunile i-au pus în primejdie viața, arată procurorii. 

„Persoana vătămată B.V.C. a fost transportată în stare de inconștiență la spital, fiind supusă unei intervenții chirurgicale, iar inculpatul C.V.P. a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, se arată în comunicat. 

Bărbatul care a pus mâna pe cuțit a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie dată duminică de judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!