Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a anunţat, vineri, trimiterea în judecată a unui orădean, pe numele său Cristian Bogdan Ban, acuzat că, în urmă cu o săptămână a înjunghiat un tânăr, după ce l-a întrebat cât au costat pantofii sport pe care îi purta, iar victima a refuzat.

Conform comunicatului, scandalul s-a petrecut în noaptea de 1 spre 2 august, în jurul orei 4.30, într-un fast food situat la circa 50 de metri de clubul Valentine's de pe Bulevardul Decebal, din Oradea, unde petrecuseră victima şi prietenii săi.

Victima, Bokra Viorel, împreună cu fratele său şi cu încă un prieten, au ieşit să mănânce, când la un moment dat, în local a intrat agresorul, Cristian Bogdan Ban, în stare de ebrietate, însoţit de un prieten.

"Conflictul a izbucnit apoi de la un motiv banal: partea vătămată nu i-a răspuns inculpatului la o întrebare legată de preţul plătit pentru pantofii sport ai părţii vătămate. Ofensat de faptul că a fost ignorat, inculpatul a ales un mod violent de a se impune, în sensul că pur şi simplu a luat de pe tejgheaua fast-foodului un cuţit cu mâner de culoare neagră şi lama de 12 cm", arată comunicatul Parchetului.

Iniţial, agresorul s-a îndreptat spre fratele celui înjunghiat, Gavriş-Adrian, dar, pentru că victima a vrut să-i ia apărarea, Ban a împuns-o cu cuţitul, din lateral, în partea stângă, zona hemitoracelui, provocându-i o hemoragie.

Agresorul a încercat să fugă, cu cuţit cu tot, fiind oprit de fratele victimei. "Fratele părţii vătămate, martorul Bokra Gavril, a sărit asupra inculpatului înarmat în continuare cu cuţitul şi l-a lovit cu un scaun, cuţitul rupându-se, astfel că un fragment din mâner a căzut pe trotuar. În condiţiile în care inculpatul era în continuare înarmat cu cuţitul, martorul Bokra Gavril a continuat să îl lovească cu pumnii pentru a-l dezarma, inculpatul scăpând la un moment dat cuţitul în apropierea trecerii de pietoni. În momentul în care inculpatul a încercat să părăsească locul faptei, martorul Bokra Gavril l-a reţinut până la sosirea poliţiştilor, care au ajuns în scurt timp", mai reţine comunicatul procurorilor.

Potrivit certificatului medico-legal, rănile suferite de bărbatul înjunghiat necesită cel puţin 30 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, "şi au pus în primejdie viaţa părţii vătămate, salvarea acesteia datorându-se tratamentului prompt şi corect instituit".

Ban a fost reţinut în noaptea de 1/2 august pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior, pe 2 august, Tribunalul Bihor a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură menţinută şi în prezent.